Yarışmaya Dair Önemli Hususlar

“Endülüs’ten Günümüze Bakış” isimli 1. Ulusal Makale yarışmasına; akademik makale, deneme, fikir yazısı ya da hikâye şeklinde yazarın tercihine bağlı olarak herhangi bir tür ile katılım sağlanabilir.  

*Makaleler; 17 Nisan 2017 tarihi mesai bitimine kadar sdu.esmam@gmail.com adresine e-posta yolu ile gönderilmelidir. Çalışmaların ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi Endülüs Medeniyet Araştırmaları Merkezi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Zemin Kat: C/019 Çünür/ISPARTA adresine 21 Nisan 2017 tarihine kadar basılı olarak ulaştırılması zorunludur. Gönderimi geciken, eksik veya yazım kurallarına uygun olamayan çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

*Katılımcı türüne göre, öğrenci belgesi veya hizmet belgesi ibraz edilmesi zorunludur. İbrazı zorunlu olan bu belgelerin de (aslı/aslı gibidir) posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

*Yarışmaya her katılımcı sadece bir makale ile katılabilir.

*Yarışmaya katılmak için herhangi bir ücret ödemek gerekmemektedir.

*Endülüs Araştırmaları Merkez Komisyonu’nun aday makalelere dair üzerinde önemle durduğu hususlardan biri de etik ihlallerdir. Değerlendirme süreci içerisinde hangi şartta olursa olsun intihal yapıldığı tespit edilen çalışma, değerlendirme sürecinden çekilir ve katılımcının başvurusu iptal edilir.

*Ödüller ile ilgili detaylı bilgiler ilerleyen süreç içerisinde esmam.sdu.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

*Makaleler en az 2.500 kelime, en çok 20.000 kelime olabilir. 

*17 Nisan 2017 tarihine kadar öğrenciliği devam eden herkes yarışmaya katılım sağlayabilir. Bu tarihten sonra öğrenciliği biten katılımcıların makaleleri değerlendirme sürecinde kalacaktır. Öğrenci olma gerekliliği, yalnızca katılım şartları arasında yer almaktadır.