1. makale yarışması

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)- SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Endülüs Medeniyeti Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (ESMAM) gerçekleştirdiği 'Endülüs'ten Günümüze Bakış' başlıklı Ulusal Makale Yarışması'nda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hayriye Buşgut birinci oldu. SDÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve ESMAM Müdürü Prof. Dr. Ramazan Erdem, makale yarışmasını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Türkiye'de Endülüs odaklı Araştırma Uygulama Merkezi'nin ilk kez Süleyman Demirel Üniversitesi'nde açıldığına atıf yapan Prof. Dr. Ramazan Erdem, "Bugün İspanya sınırları içerisinde dünyaya ilham olan, Avrupa Medeniyeti'nin yapı harcını oluşturan devasa bir eser; ulu bir rüya var. 8 ve 15. yüzyıllar arasında hüküm süren bir uygarlık: Endülüs. Biz de bu medeniyetten ilham alarak Endülüs'ten Günümüze Bakış başlıklı 1. Ulusal Makale Yarışması'nı gerçekleştirdik. Gelecek yıl, farklı bir medeniyet üzerine yarışma açacağız. Gayemiz, medeniyet tartışmaları yapılabilecek entelektüel bir ortam hazırlamaktır" dedi. SDÜ ESMAM Müdür Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Elif Akkaş da yarışmaya gönderilen eserleri kitap haline getireceklerini belirtti.