Medeniyet İnşasında İslam Düşüncesini Bütüncül Okumanın Önemi

Keşf-i Kadim okumaları kapsamında değerli hocamız Salih Aydın ile "İslam Düşüncesini Bütüncül Okumanın Önemi" konulu söyleşimiz güzel bir katılım ile gerçekleşmiştir.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Salih Aydın hocamız ayağının tozuyla ESMAM'da Islam Düşüncesinde Yöntem bahsini anlattı. Düşüncenin kaynağı olan Akıl/Bahs ve Keşf/Zevk ile düşüncenin malzemesi olan Felsefi Metinler (Beşerî Referans) ve Şeriatın Nasları (Ilahi Referans) birlikteliklerin doğan yöntemler, yöntemlerin artı ve eksikleri, yöntemlerin birliktelikleri ve ayrılıkları ders kapsamında ele alındı.
 
Islâm Düşüncesi denince Islâm kelimesinin bir dinden öte, medeniyeti anlatan bir kavram olduğunu vurgulayan Aydın, Islami düşünce deyince tek bir yöntemin anlaşılmaması gerektiğini, Islam düşüncesinin zengin bir yöntem birikimine sahip olduğunu söyledi.
 
Vücudumuzda herhangi bir hastalık olduğunda nasıl tedavi etmek için çabalıyorsak, dedikodu ve haset gibi manevi hastalıklardan arınmak için de şifa aramanın elzem olduğunu; dünya ve öbür dünyada huzurun hakikat arayışları ile mümkün olduğunu söyledi.
 
Hocamıza teşekkür ediyor, önümüzdeki derslerde tekrar buluşmayı diliyoruz.
 
      
Yayın Tarihi: 22/03/2018
Okunma Sayısı: 1265